Een Buitenboordmotorslot beveiligd je buitenboordmotor tegen diefstal. Ook bij watersport bedrijven worden steeds vaker motoren gestolen. Daarom is een goede preventie tegen diefstal belangrijk. Er zijn vele verschillende soorten sloten voor buitenboordmotoren. Er is een gekeurd en ongekeurd buitenboordmotorslot. Vaak stelt een verzekeraar een gekeurd slot verplicht bij het afsluiten van een verzekering.

Buitenboordmotorslot Keurmerk

Er zijn verschillende keurmerken voor een Buitenboordmotorslot waarbij ART maar met name SCM bekende keurmerken zijn in Nederland. SCM is de afkorting van het keurmerk wat wordt afgegeven door de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging. Het keurmerk wordt gebruikt voor producten die voor diefstalpreventie worden gebruikt. Een keurmerk wordt afgegeven aan een slot wat voldoet aan de strenge eisen van het SCM keurmerk. De keuring wordt verdeeld in twee verschillende klasse’s die de weerstand van het slot aangeven. Wanneer een buitenboordmotorslot een standaard keuring geeft het slot ongeveer 3 minuten weerstand. Bij een keuring met klasse zwaar geeft het slot een weerstand van ongeveer 5 minuten.

Naast SCM zijn er ook sloten met een ART keuring, ART is een stichting voor het keuren van sloten voor tweewielers. Maar ook sloten voor caravans en buitenboordmotoren worden voorzien van het ART keurmerk.

Buitenboordmotorslot voor verzekering

Bij het afsluiten van een verzekering kunnen er voorwaarden worden gesteld aan de diefstalpreventie van de boot en motor. Deze voorwaarden kunnen per verzekeraar behoorlijk verschillen. De meeste verzekeraars stellen voor een buitenboordmotor verplicht dat het slot gekeurd moet zijn. Maar er zijn ook verzekeringen waarbij het niet verplicht is om een gekeurd slot te gebruiken. Wanneer het dus wel verplicht is om een gekeurd Buitenboordmotorslot te gebruiken is het aan te raden om het certificaat wat bij het slot wordt geleverd goed te bewaren. Deze kan gebruikt worden als bewijs dat de motor was beveiligd met een SCM slot.

DoubleLock Buitenboordmotorslot

Een bekend merk voor een Buitenboordmotorslot is Doublelock, zij hebben een ruim assortiment sloten voor buitenboordmotoren die kunnen worden gecombineerd met een kettingslot in verschillende lengte’s. Het voordeel van deze combinatie is dat de sloten met één sleutel kunnen worden bediend. De combinatie van de sloten maakt het dieven lastiger om de boot of motor te kunnen stelen.